TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Žampionová omáčka se zelím a salátem

Zpět
  • Autor: chrissie
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

Kari, grilovací a pepř.

Energetická hodnota celkem: 1245 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 0, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Dáme si vařit 65 g těstovin ( v syrovém stavu), vodu na těstoviny nesolíme. Samozřejmě jsou vhodnější celozrnné takže je klidně můžete vyměnit. Pokud, ale nemáte použijte bezvaječné. Mezi tím kápneme slzičku řepkového oleje do hrnce, přidáme žampiony zelí a ledový salát, po chvilce podlijeme tak 50 ml vody a podusíme. Opepříme a osolíme jen špetkou soli. Pokud je zelí měkké zasypeme celý výtvor 12 g ŽITNÉ mouky, promícháme a zalijeme 100 - 150 ml vody, dle potřeby. Stačí do poloviny připravené směsi. Dochutíme, nejlépe kari koření nebo grilovací, pokud jste omáčku osolili nedoporučuji grilovací, obsahuje také sůl. Můžete také přidat česnek. Omáčku provaříme a můžeme podávat s těstovinami.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 02. 2013 10:28
Vhodný pro dietáře, kteří mají příjem mezi 5000-6000 KJ

Naši partneři